Monday, December 21, 2015

First Mini Giveaway by Tashira

BACA : Novel Kita Suka Sama Suka

*STICKY POST*
Sehingga 07/01.2016
Klik banner ni untuk join~^^

Assalamualaikum n hai...

Jom join GA by Tashira ni...
Kali ni sekali lagi Ct join as sponsor... n jugak peserta mungkin? kikiki

Banyak hadiah menarik tau GA shira kali ni...

Sebelum tu, jom kita baca dulu syarat2 penyertaannya yg Ct copy paste dari blog Tashira^^...

Syarat-syarat penyertaan ;

Monday, October 12, 2015

7 CPUV Nuffnang Bergolek~

BACA : Novel Kita Suka Sama Suka

Assalamualaikum n hai...

Hahaha. Lama dah tak bukak blog n membebel kat sini. Macam lama sangat kan... Seminggu lebih aje pun kan. Haha, tapi seminggu lebih tu pun agak menyeksakan jiwa raga bagi aku yang suka cuci2 mata n baca berita kat blog. Tapi nak buat macam mana, tengah terikat nak siapkan satu cerita yang sudah dilamar oleh publisher, jadi aku rehatlah kejap dari dunia blogging dan fokus pada manuskrip tu.... Doakan cerita aku tu publishernya terima n dimurahkan rezeki dapat terbit dan cetak dalam bentuk novel pulak yea~...^_^

Okay... Hahaha, dek dah terlalu lama aku tak blogging ni kan, tak sangka ada juga blogger yg sudi singgah dan tinggalkan jejak di sini.. tak lupa yang Follow kat blog n google+ saya... 

maaf la dears semua... cheq xdapat nak check siapa yg follow direct dari Home blog sbb widget nya tak muncul bila cheq bukak kat browser Google Chrome ni... huhuu... jadi maafkan saya tak dpt nk view siapa anda...

Tapi dapat tangkap se dua, sis Zie Azi / Suzie , Atie,  Zara Nabilah , Nad , iliasya n ramai lagi... hehehe.. thanks semua...

Tapi yg bestnya... Even trafik agak merudum bila Ct tak dapat on seminggu ni, Nuffnang still bagi CPUV... Ahakkkkssss... Thanks NuffnangMY  ! ^^










N yg buat Ct makin happy bila Ct masih diberi peluang oleh Nuffnang untuk 7 CPUV lagi tu yang dah berjoget2 kat Earnings.. Alhamdulillah, rezeki bulan Oktober~^^

6 CPUV utk bulan 10, setakat ini~Ahhakkss. TQ Nuffnang~^^

Saturday, October 3, 2015

[Review] Antologi Cerpen : BeautiFool

BACA : Novel Kita Suka Sama Suka

| Review Buku |

| Antologi Cerpen |



Assalamualaikum n hai~ ^_^

Korang dah tengok banner kat atas ni?

Pink2 gittew... Comeyyy ngatt kannn..^^

Okey... hari ni aku tak ada lah nak cakap banyak... Just nak review satu novel.. eh silap... maaf2, satu antologi cerpen baru yang diberi nama BEAUTIFOOL, keluaran  #bukuSO (boleh search hashtag ni kat instagram kalau u'olls nak tahu lebih lanjut tentang publisher ni) ^_^...

Friday, October 2, 2015

SEGMEN : JOM TAMBAH FOLLOWER :)

BACA : Novel Kita Suka Sama Suka



| SEGMEN |



Klik banner untuk join. :)

TQ~

K tata~^_^

Wednesday, September 30, 2015

Oh my CPUV...

BACA : Novel Kita Suka Sama Suka


Assalamualaikum dan hai...

Hihihi.. Hihihi... Dah kenapa aku ni kan? Menggedik ketawa sendiri tak tentu pasal... Haha, eksyelli (actually) aku happy... Walaupun hari ni tak berapa sihat kesan jerebu yg dah buat IPU di Johor & Melaka naik mendadak tinggi semalam till menyebabkan semua sekolah di dua buah negeri ni ditutup, aku still happy~~^^

Alhamdulillah, masa aku tulis ni, sekitar kawasan rumah aku tengah hujan lebat..Alhamdulillah... Ni yang suka sakan sampai nak menggedik ni... Ahakssss! :p
Okay, sorry... Tak sengaja menggedik. Kenapa aku boleh jadi macam ni?
Ahahaha, kat bawah ni sebabnya...


Sunday, September 27, 2015

The Face Shop Oil Control Water Cushion Foundation (Oil Zero Challenge)

BACA : Novel Kita Suka Sama Suka

| Review |

Assalamualaikum n hai~




Petrosains Illusion - Nothing As It Seems

BACA : Novel Kita Suka Sama Suka

| Review |

Illusion

Assalamualaikum n hai~^^

Post kali ni Ct nak cerita tentang Petrosains Illusion pulak. Apa benda Illusion tu?
Haaa, meh Ct habaq maiii naaa~

Tuesday, September 22, 2015

CPUV penghujung September 2015 ^^

BACA : Novel Kita Suka Sama Suka

Assalamualaikum dan hai...

Hari ni Ct nak ucapkan syukur dan terima kasih sangat sangat...
Kat u'olls yg sudi terjah blog ni then klik2 iklan Nuffnang kat blog Ct ni~^^
I really appreciate you, dear...

CPC...since I'm being a Glitterati +NuffnangMY ~^^ Bolehlah utk newbie yg jarang aktif mcm aku ni~

The Shock... The Fear...

BACA : Novel Kita Suka Sama Suka

Assalamualaikum n hi allz.. ^^


Happy Tuesday morning .

*as I'm writing this, it's still morning here. huuhuu . instead i'm not really happy while writing these, i hope you're happy n do not have this uneasy feeling like me here. ^^

Today, I'm not sharing any kind of novel/short-story in this post . i just wanna blend my mixed feeling when i got a shock news just now .

 i just want that feeling go away . gone from my mind . because i hate this feeling . :(

Image result for good morning beautiful text
What happened ? 

Monday, September 21, 2015

[Info] Hantar KARYA Anda Ke Sini~^^

BACA : Novel Kita Suka Sama Suka

| Info Hantar Karya |

Assalamualaikum dan hai... ^_^

Hari ni aku saje2 terjah website Novel Melayu Kreatif...

Then...

AKU terjumpa la post berkaitan ni kat fanpage widget dorang...

So...

Ada sesiapa yang berminat?

Bolehlah tengok dulu GENRE yang dorang cari...

kat gambar bawah ni...


So amacam?

Dah tentukan nak join?

Dah fikir nak tulis GENRE apa?

Apa2pun Ct doakan yang terbaik buat korang yang nak join~^^

Caiyokkk~

;Ajja ajja fighting;

Kalau ada apa-apa pertanyaan, bolehlah rujuk FB NMK ;)

Mana2 manuskrip yang dah siap, bolehlah hantar ke

hantarmanuskrip@kakinovel.my

*****


Pssttt...


Siapa minat cerita misteri? Meh baca ni.
*Klik gambar untuk baca~^^*


Ok, that's all.

Thanks all my dear~^^

Kbai.

Wassalam~^_^

Saturday, September 19, 2015

[K-Drama Info] Dr Joo Won Datang...!

BACA : Novel Kita Suka Sama Suka

Assalamualaikum n hai...

Hello, bagi peminat setia K-drama , lebih2 lagi pelakon Joo Won yang baru2 ni berlakon dalam drama medical thriller, YongPal-i (kat OneHD tulis 'The Gang Doctor'),,, 

Image result for joo won yong pal poster

Thursday, September 17, 2015

[Movie] Hotel Transylvania 2

BACA : Novel Kita Suka Sama Suka


| Upcoming movie |

BVCT0364 HT2 Keyart-11

The Drac pack is back for an all-new monster comedy adventure in Sony Pictures Animation’s 

Wednesday, September 16, 2015

Sertai Kami di SIMPLEHIJAB ~

BACA : Novel Kita Suka Sama Suka

Pernahkah anda terfikir untuk memulakan perniagaan tudung tetapi kekurangan modal dan kepakaran? Tak mengapa. Jom sertai program affiliate tudung SIMPLEHIJAB dan berpeluang menjana pendapatan sampingan setiap sebulan. Daftar sekarang melalui gambar berikut:
Klik SINI untuk join kami

Tuesday, September 15, 2015

Cara Dapatkan Tidur yang Berkualiti

BACA : Novel Kita Suka Sama Suka

Assalamualaikum n hai...

Hari ni Ct share tips ni sebab Ct pun selalu dapat tidur yg kurang berkualiti... Bangun2 pagi je badan rasa sakit2 especially part tengkuk and tulang belakang.

So, harapnya dari tips2 ni, dapatlah kita amalkan n manfaatkan bersama... Jom try buat nanti sebelum tidur~^^

LANGKAH 1 :

Friday, September 11, 2015

[INFO] HANTAR KARYA KEPADA KARYASENI @ PENULISAN2U

BACA : Novel Kita Suka Sama Suka


Assalamualaikum n Hai~...

Post ni adalah berdasarkan apa yg Ct nampak di penulisan2u & Ct share balik di sini.

Ct tiada sebarang copyright kepada post yang ini~^^


Terbuka kepada individu (rakyat Malaysia) yang berminat dan yang ingin menghantarkan hasil karya mereka berbentuk novel kepada Karyaseni & Penulisan2u amatlah dialu-alukan.
Syarat-syarat penghantaran manuskrip penuh seperti berikut:
Adakah anda berbakat dalam bidang penulisan novel? Mempunyai manuskrip yang sudah siap? Anda tidak tahu hendak dihantar ke mana? kenapa tidak dibukukan sahaja karya anda untuk tatapan pembaca? Karyaseni sentiasa menunggu untuk penilaian penerbitan.

Wednesday, September 9, 2015

Bila Semangat Menulis Hilang & Datang Kembali~~~

BACA : Novel Kita Suka Sama Suka

Image result for assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh

| cerita cik ct |

Assalamualaikum n hai semua...

Hehe, hari ni buat yang se'jarang' kalinya aku nak menulis di sini... 
Menulis secara peribadi, bukan berkongsi karya cerpen ataupun karya novel yang sedang aku siapkan...
Maafkan aku.
Kemungkinan besar hari ini aku takkan kongsikan cerita-cerita 'imaginasi' yang aku tulis.
Hari ni Ct Roxalynna hanya ingin berkongsi satu luahan.
Sekadar luahan perasaan...

Sama ada korang sudi baca atau tidak, itu terpulang..
Huhhu.
Yang pasti aku hari ini, menulis sebagai seorang penulis baru yg masih perlukan sokongan pembaca2 di luar sana...

Ada mata baca post ini,
Ada hati fahami...

Thursday, May 28, 2015

[TEASER] Love All Around Us (Part 2)

BACA : Novel Kita Suka Sama Suka



Bahagia? Bahagiakah aku ketika ini?
Aku tersenyum senget. Sekejap cuma. Hambar dirasakan.
Senyuman yang menghiasi bibirku terus mati. Saat mataku mulai tertancap pada wajah dan susuk tubuh yang terpamer di cermin meja solek. Mataku ralit memerhatikan ‘dia’ yang ada di cermin itu. Dari atas hingga ke bawah. Aku mengamati segenap inci wajah dan tubuhku.
Keluhan berat dilepaskan.
Seberat beban yang telah dipikul selama beberapa bulan ini. Sama berat dengan berat tubuhku sekarang ini! Hatiku sudah mulai diserbu perasaan yang sukar dimengerti.
Aku membandingkan ‘aku’ yang ada di dalam cermin itu dengan ‘aku’ yang ada di dalam potret perkahwinan itu. Amat ketara perbezaannya!
Lapan tahun ini...

Tuesday, May 26, 2015

[TEASER] Love All Around Us (Part 1)

BACA : Novel Kita Suka Sama Suka

Assalamualaikum...
Tak nak kata banyak, ce baca sambungan post ni...
Cerita ni bakal menyusul tak lama lagi..
Cerkon a.k.a cerpen aje tapinya~
Hehehe..^^

Friday, January 30, 2015

[Cerpen Seram] Teman...

BACA : Novel Kita Suka Sama Suka



TEMAN...
“Awak ambil barang saya, jadi biar saya temankan awak...”

MALAM itu bulan mengambang penuh. Almaklumlah, malam pertengahan bulan Islam. Tia tersenyum sendiri tatkala matanya menjamah panorama yang mengasyikkan itu.
Dari celahan batu angin di tangga asrama itu, jelas di mata Tia menangkap cahaya bulan yang begitu indah. Subhaanallah! Maha Suci Allah yang indah dan sukakan keindahan hingga terciptanya suasana yang juga indah ini.
“Tia? Baru balik? Daripada Pahang ke ni?” bertalu-talu soalan menyapa gegendang telinga Tia. Dia mencari wajah pemilik suara yang menegurnya itu. Oh, Mila rupanya. Lalu Tia mengangguk dan menghadiahkan senyuman buat temannya itu.
Mila, rakan sekuliah merangkap jiran bilik sebelahnya di asrama kolej matrikulasi itu.
“Untunglah jadi ketua aras, boleh pergi sana sini. Best betul dapat jalan jauh-jauh ikut kem kepimpinan...” sambung Mila lagi. Kedengaran nada cemburu di situ.
“Tak best la Mila. Penat giler kot aku kena ragging tiga hari ni. Nasib baik Jumaat esok cuti. Dapat jugak aku rehat. Kalau tak, mahu pengsan. Eh, aku nak masuk bilik dulu la. Nak mandi! Badan dah bau busuk bachen ni. Cuba kau bau...” ujar Tia. Laju sahaja Tia meniti anak tangga menghampiri Mila.
Ketiaknya ditalakan ke arah temannya itu. “Ishhh kau ni, kemproh! Pengotor!” Mila menepis tangan Tia lalu menampar lembut bahu Tia.
Tergelak Tia melihatkan muka cemberut Mila sambil menutup hidung.
“Huuu, patutlah bau mashemmm. Dari sana kau tak mandi ke?” Tia hanya menggelengkan kepala.
Langkah kaki Tia segera diatur ke arah bilik yang sudah menjengah mata. Mila hanya membuntuti hingga mereka berdua tiba di bilik kediaman masing-masing.
“Tia, malam ni macam biasa eh. Setengah jam lagi aku mai bilik kau. Seram lah nak tinggal sorang-sorang dalam bilik tu. Roommate aku semua dah cabut balik kampung lepas habis kelas siang tadi.” Tukas Mila di hadapan pintu biliknya, buat muka simpati.
Of course lah, senget. Kau ni macam tak biasa pulak berkampung kat bilik aku. Selalunya kau buat bilik aku macam bilik kau sendiri kan? Pelik pulak kau mintak permission hari ni. Aku tahu kau tu penakut.. Tak boleh tinggal sorang. Tapi tunggu aku siap mandi dulu.” Tia tercari-cari kunci biliknya di kocek beg yang sedang digalas di bahunya.
“Eleh, cakap aku. Kau tu berani sangat ke? Dahlah minggu ni asrama lengang je. Ramai balik rumah. Lagipun, malam ni dahla malam Jumaat. Jumaat Kliwon pulak tu. Aku bukannya apa. Takut tetiba mak cik karipap terjengul kat tingkap bilik tu nak menjual kat aku. Eeeiiii, seram! Takut!!” Mila meraup bulu tengkuknya yang tegak berdiri.